perjantai 10. tammikuuta 2014

Keittiö laattoja ja keramiikkaa

Ainakin jo kaksi vuotta on ollut käynnissä projekti, jolle ei vieläkään näytä tulevan loppua. Eipä se kuitenkaan haittaa, kun rupeama on mieluinen. Teen unelmieni keittiön välitilan laatoitukseen laattoja itse! Keramiikkatunneilla väkerrän erilaisia laattoja muumnuassa hiekkasavesta ja valkosavesta. Valkoisella lasitteella lasitan ja poltetaan korkeassa poltossa. Kaikki laatat ovat erilaisia omia yksilöitään. Olen painanut saveen pitsiä, kirjoittanut runoja, piirtänyt, painanut kuvia... 

Tästä hommasta tulee mahtava kunhan sen joskus saan valmiiksi ja vielä tehtyä sen laatoituksen! Laatat ovat hyvin eläväistä sorttia ja mitat ei ole täsmällisiä. En anna sen häiritä, saumoista tulee sitten vähän vinot. Olisi pitänyt jo alussa tehdä tarkka muotti, mutta minä olen tehnyt näitä fiiliksella. Tästä tulee mosaikkityylinen kokonaisuus ja kyllä ne yhteen sopii tietenkin. Itse tehtyjen laattojen joukkoon sekoitan muutamia rakennusapteekin laattoja, Terraviivan laattoja ja ehkä jotain rautakaupan pikkulaattaa jos tarvii. 


Tykkään tehdä myös tarjoiluastioita ja vateja keramiikkatunneilla. Tässä alla yksityiskohtakuva yhdestä tuotoksestani. Voi kun olisi mahtavaa saada oma uuni joskus. Tai mahdollisuus käydä polttamassa jossain omia töitä. (Sellainen kai voisi olla mahdollista jossain. ) Lapsesta asti savi on kiehtonut ja koulun kautta siihen taas intouduin ja sitten kansalaisopiston avulla nyt saan harrastaa. Ihanan sotkuista ja inspiroivaa hommaa! Saven ja lasitteiden sattumanvaraisuus tuo lisäjännitystä, koskaan ei tiedä mitä uunista tulee ulos. Yleensä työt ovat onnistuneet ihan hyvin. Innolla odotan kevään kurssia, tässähän pitäisi alkaa jo vähän suunnittelemaan tekemisiään siellä. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti