tiistai 14. tammikuuta 2014

Kuppi ja kippo poikineen

Ajattelin pölistä yhdestä minulle kivasta jutusta, nimittäin vanhoista astioista. Yksi intohimoistani. Tutuille vinkkinä, saa ilmoitella jos jotakin näistä näette ajelehtivan jossain. Täällä on niille hyvä koti. :D

Olen siis tykästynyt vanhoihin astioihin. Mitä enempi eriparia, nii sitä nätimpi. Vanha Arabia ja kaikki muukin retrompi kuppi, lautanen ja kippo löytää tiensä meidän astiakaappeihin kirpputorireissuilta ja antiikkiliikkeistä. Nykyään vähän harvemmin ja valikoiden kuitenkin. 


Olen tytkästynyt myös Arabian vanhaan Taika -sarjaan. Uusikin on ihan hieno, mutta vanhassa on kyllä sitä jotain. Sehän on ihan eri kuviokin. Stillin Grapponia, Toikan Kastehelmi, Arabian puhalluskuvioiset astiat... ihania! Kun Kastehelmi -sarja tuli uudelleen tuotantoon, olin siitä hyvilläni. Uusia Kastehelmiastioita onkin meille hankittu... Mutta kyllä eron vanhan ja uuden välillä huomaa selvästi. Vanhassa on edelleen sitä jotakin. Värit ja muodot, fiilis kun astian ottaa kätösiinsä.


Uusimpia hankintoja on muutamat Arabian Sampo -sarjan niin nätit lautaset. Nyt jälkeenpäin kirpaisee ajatella, että meidän kylän kirpparilla ohitin samaisen sarjan lautasen liian kalliina kun se maksoi 5 euroa. No, olihan se kallis kirpputorihinnaksi, mutta ei sitä sarjaa ole oikein liikkeellä kovin paljoa. Lähellä sydäntä on Arabian Otso -astiasto ja sen kuppeja ja lautasia käytetään meillä arkena ja myös juhlien aikaan. Haaveena on kerätä pikkuhiljaa koko astiasto perheelle sopivassa koossa Otso- sarjasta. 


Vanhat astiat sopii nätisti uudenkin kanssa. Nyt oli tullut uusi kaunis Muumi-mukikin, oi apua. Peppi-mukitkin olisi niin ihania. :) Tykkään tehdä myös itse astioita. Teen keramiikkatunneilla käyttöön koristeellisia vateja nyt ainakin... Niihin on ihana laittaa tarjottavia juhlia varten ja arjessakin ne palvelevat aina. Vahna astiakaappimme repeää liitoksistaan ja notkuu. Tarvetta olisi uudelle kaapille... :D 
2 kommenttia:

  1. Tästä postauksesta tulikin mieleeni että mulla odottelee sulle tuola paketti!

    VastaaPoista