perjantai 24. tammikuuta 2014

Metsäläismyssy

Yhtäkkiä eilen tuli ihan pakottava tarve ommella jotain ennen kuin olin itse syönyt edes aamiaista. Tytön syöttö, vähän puuhastelua hänen kanssaan ja heti kun on saatu tyttö nukkumaan, etsii äiti-ihminen kangaspinosta kankaan, raivaa keittiönpöydälle tilaa ja alkaa leikkaamaan kaavaa ja sitten kangasta. 

Tuli tarvetta kypärämyssylle, kun paljon pidetty myssynen alkoi purkautumaan saumasta ja ajattelin, että eihän tällaisella tekstiili-ihmisellä nyt saa näin olla että omalla tytöllä vaattet purkautuu päällä. :) Kevätkin mielessäni tein Verson puodin Kuusi joustofroteesta metsäläis-kypärämyssyn. Tätä voi käyttää leudoilla keväisillä keleillä lakin sijaan ja samalla saa suojaan kuitenkin kaulan ja niskan hyvin. Joustofrotee on paksumpaa ja ilmavampaa kuin trikoo, joten ajattelin että se käy lämpöarvoa ajatellen mainiosti tällaiseen myös. Nyt tein ilman saumuria, kun se pitää viedä huoltoon...


Myssystä tuli mielestäni ihana ja Pikku Tiitiäinenkin tuntui tykkäävän. :) Päiväunilta heränneestä vauvasta on aika hankala saada otettua kuvaa kun niin iloisena täynnä energiaa toinen säntäilee. :D Myssyssä on kasvunvaraa ja voisihan näitä tehdä tietenkin useamman... Tätä kangasta on vielä aika paljon jäljellä, pitää kaivella hyviä kaavoja kun ehtii. Viikonloppuna on aikaa isommille ompeluksille ja onkin alettava tekemään valmiiksi eräs ihanuus, jonka saa eräs 2-vuotias tytöntylleröinen syntymäpäivälahjaksi. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti