lauantai 18. tammikuuta 2014

Kärpässieniä!


Ompelin kasan kärpässieniä ennen joulua. :) Lahjoiksi ja omalle tytölle. Tein myös muutamia tatteja, mutta ne kaikki päätyivät lahjapaketteihin. Vienosti helisevät sienet on olleet mieleisiä pikkuväelle. Pesuraitainen sydänkuosinen retrokangas oli omiaan tällaiseen pieneen värkkäykseen. (Mikähän kangas tämä on? Ei Miljoonasydän, tai siis Onni kyllä ole.) Isompaan sitä ei ehkä olisi halunnut käyttää kun nuo pesun aikaansaamat haalistumat näkyisivät isossa pinnassa liikaa. Tilkuiksi ehkä. Mutta tuli kyllä söpöjä pikkuisia sieniä! Vauvalle nämä ovat omiaan ja isompikin lapsi voisi varmasti leikkiä näillä jotain metsäläisleikkiä. Näitähän voisi tehdä vaikka minkälaisia. :) 


Olen jotenkin aivan hurahtanut näihin sieniin. Ne on nättejä! Lastenhuoneen sisustuksissa, vaatteissa, sisustuslehtien sivuilla ja sisustusblogeissa näitä näkee nyt jatkuvasti. Lamppuina, kuoseina, vanhoina tuttuina jakkaroina... Onhan se semmoinen symppis aihe. Meillekin klassikko sienijakkara on tilattuna mieheltä ja ystävältä. Kumpi nyt ehtii ja pystyy tekemään. :)

Muistan sienijakkaran omasta lapsuudestani. Jossain semmoinen oli ja se oli kiva. Myöhemmin sitten inhosin niitä mauttomina ihme kapineina, pöhköinä askarteluina jossain mökillä tai kirpparilla. Samaa sarjaa kuin järjettömät pahkasta tehdyt puuhärpäkkeet. Mutta nyt ne kyllä viehättävät silmää taas, ovatpa tainneet nämä jakkarat tulla myös muotiin! Onhan tähänkin taloon semmoinen sitten saatava ehdottomasti. Ja kyllähän Tyttönen semmoisesta tietenkin pitäisi. :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti