sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hetko ja huppumekko

Sunnuntaiaamuna. Teetä, puuroa pienokaiselle. Takkaan mies laittaa tulen ja olohuoneeseen tulee mukava lämpö. Pikkuinen tauko ihan "omiin juttuihin". Kynttilöihin tuli, lepoa (jotenkin huimannut koko aamun), virkkausta ja elokuva pyörimään.
Elokuva loppuu. Katsottiin Elysium, suosittelen muillekin. Taimityttö nukkuu ulkona vaunuissa makeita päikkäreitä toista tuntia. Taljan alla, ulkovaatteissa, Mumman neulomissa villahousuissa ja Mummun neulomassa villatakissa on mukavan lämmintä. Laitan ruoan tulelle ja haen tytön sisään. Tuntuu jo ettei raaski olla ilman vauvan läheisyyttä ja kylmentynyt ilmakin mietityttää. Pakkanen ei ole liian korkea, mutta minkäs sille voi kun siltä tuntuu. Hän nukkuu vielä eteisessä tovin kunnes ruoka on valmista. :)

Mietin ompeluksiani... Työn alla on muunmuassa Huppumekko kirjasta Juju Erilainen lastenvaatekirja. Ohjeet kirjassa on tosi viitteellisiä ja ompeluopuksena teos on aika, miten sanoisin, summanmutikkainen. Mutta kirjan tarkoituksena onkin olla enemmän inspiraatiolähde. Ihan hyvä ja iloinen kirja. :) Perusmallisia vaatteita. Kierrätysidea on lämmin ja kuvat kivoja tässä kirjassa. Mekko on tosi simppeli ja jujuna siinä on kankaiden käyttö.


Huppumekko kootaan erilaisista kankaista, sitä varten ommellaan ns. uusi kangas erilaisia kankaita käyttäen. Valikoin mekkoa varten vihreäsävyisiä ja valkoisia kankaita. Helmaan alimmaiseksi raidaksi käytin vihreää sileää samettia ja loput kangasraidat on retropuuvillaa ja hääpukupellavaa. Huppu, hihat ja miehustaosa sekä yksi helmaosan raidoista on ohutta luonnonvalkoista ohutta ja pehmeää vakosamettia. Vuoritan hupun pehmoisella velourilla ja laitan kiristysnyörin vielä. Näytän lopputuloksen pian täällä kunhan siihen asti ehdin. :) 


Mukavaa sunnuntaipäivää! :)2 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos kutsusta, tulin heti :) Kettupehmoon löytyy kaava ja ohjeet Miinullekko-blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) kiva ku tulit pistäytymään! Katsompa ohjeen sieltä, kiitoksia :)

      Poista