tiistai 11. helmikuuta 2014

Värikylpyilyä kotona

Kun taidemuseolla pyörivä Värikylpy jäi meiltä eilen välistä, me tehtiin oma värikylpyhetki täällä kotona! Tällä Värikylpytoiminnalla on tavaramerkki ja sille on oma metodinsa kuinka sitä vedetään, mutta hyvin onnistuu kotosallakin omista matskuista pieni elämyksellinen hetki vaavalle. :) Ohjeita saadaan kotiinkin kun Värikylpytoiminta loppuu. Varmaan saatetaan jatkaa syksylläkin, mutta jää nähtäväksi. Järjestetyssä värikylvyssä on tosi mukava käydä ja siinä on paljon hyviä plussapuolia. Siellä on muita äitejä ja vauvoja, joiden kanssa voidaan seurustella ja itse paikka ja sinne meneminenkin on vauvalle jännä juttu ja tuo vaihtelua viikkoon. Se pedagoginenkin näkökulma on myös tärkeä, vaikka onkin vauvoista kyse. Ja kun on järjestetty tuokio, niin kaikki valmistelut on jo tehty, ja voidaan keskittyä itse asiaan. Tietysti itsellenikin se on mukavaa vaihtelua. Eikä tarvitse siivota lattioita tai tiskailla taiteilun jälkeen. :) 


Nyt siis kuitenkin taiteiltiin kotosalla. Se on helppoa ja mukavaa! Mutta ei sitä sotkua ja pyykkiä kannata pelätä, sitä tulee sitten pakostakin. :D Keittiön lattialle teippasin vaipanvaihtomuovin väärinpäin (se oli ainoa jonka nyt keksin, paras olisi kunnon iso muovi) ja siihen muoviin teippasin maalauspohjaksi A3-kokoisen vesiväripaperin. Laitoin vaavalle maaliksi siihen ensin huoneenlämpöistä kuningatarsosetta ja sitten vähän ajan päästä lämmitettyjä kotimaisia mustikoita ja niistä tullutta mehua. Jäisilläkin mustikoilla voi tehdä, mutta huomasin että tyttönen vieroksui kylmään koskemista aiemmin, niin päätin laittaa  mustikat lämpiminä. Jäisillä mustikoilla saa tehtyä erilaista jälkeä ja sitä voisi kyllä kokeilla myös.


Innoissaan tyttö lätisteli ja hänellä näytti olevan mukavaa. Tietysti mustikoita oli mukava syödäkin. :D Ihana. Ja selvästi nautti ja näkee että on jännä kun alustaan tulee jälkiä. Mukavaa yhdessä tekemistä ja ihmettelemistä. 


Maalaustuokion ja pesun jälkeen vielä palloteltiin mustikanväreihin sopivilla lankakerillä. Sen olisi tietenkin voinut tehdä ensin ikäänkuin virittäytymisenä maalaukseen, mutta olin niin tohkeissani itse siitä maalaamisesta että en edes ensin muistanut muuta. :D 


Ensikerralla kotona voisi käyttää maalina vaikka mansikkaa ja punajuurta. Olisi kiva kokeilla myös helmisuurimoita tekstuurina niiden "maalien" joukossa. Viimeksi kun kävimme taidemuseon järjestämässä Värikylvyssä, niin siellä oli vaaleansinistä lämpöistä helmisuurimokiisseliä jolla maalattiin. Näytti siltä, että tytön mielestä se oli mukavan tuntoista ja jännää.


Kylläpä tuli hieno työ! Mustikasta tulee hieno väri ja kuningatarsose vaikutti jännällä tavalla mustikkavärin paperiin imeytymiseen. Kuivuessaan mustikan väri muuttui tummemman siniseksi. Tämän voisi laittaa kehyksiin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti