keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hei vaan! :)

Täällä on ollut niin paljon muita kiireitä ja puuhia, että tänne kirjoitteleminen on nyt kokonaan jäänyt. Tätä äiti-ihmistä on pitänyt nyt viimeaikoina varattuna maaliskuun lopulla vietetyt tytön syntymäpäivät ja niihin liittyneet ihanat hääräilyt. On tehty loppuun tilkkupeittoa, pehmoleluja, paketoitu niitä paketteihin, on ommeltu juhlaviirejä ja juhlamekkoa, on suunniteltu menua, leivottu, siivottu, askarreltu kutsukortteja, yms... 

Lapsen ensimmäinen syntymäpäivä! Se on iso juttu. Hartaasti valmisteltu, odotettu ja vietetty Juhla. 


Maljakkoon keräsin pajun, pihlajan, koivun ja kuusenoksia neilikoiden seuraksi. Hain lehteen puhkeavat oksat aiemmin sisälle veteen, että niihin puhkeaisi lehdet sopivasti syntymäpäivän aikaan. Kimpusta tuli kiva. 
Syntymäpäiville suunnittelemani ja ompelemani mekko onnistui mukavasti ja tyttö oli tosi nättinä keijukaisena koko päivän. Mekko on pellavaa, ja koristeena rusetissa lasihelmi ja rinnan alla myös häämekossani käytettyä käsin virkattua pitsiä jonka olin värjännyt aiemmin vihreäksi. Olkapäillä on solmimisnauhat. Ihana poimutettu helma ja pellava on kaunis materiaali. Tämä mekko oli tytöllä päällä 1-vuotisvalokuvassakin. 


Syntymäpäiväpöydässä oli kolme kakkua: äitini leipoma ihana juustokakku, Kinuskikissan ohjetta mukaellen tehty vegaaninen suklaahyydyke-kakku (lisäsin hyytymistä auttamaan Vegegeliä) ja Kotilieden ohjetta mukaellen tehty Valkosuklaa-karpalo sacher. Kakku oli hyvää ja tyttökin maistoi omin käsin makeaa herkkua. Muita herkkuja oli juustosarvet, salaatit, booli, sima, kahvit ja teet, valkoiset piparkakut, ruisleipä ja lohilevite leivän päälle. Herkkuja oli yllinkyllin ja kakkua syötiin kotona vielä kemujen jälkeenkin. :) 


 Tein Valkosuklaa-karpalo sacherin viralliseksi synttärikakuksi. Kakusta tuli tosi hieno vaikka itse sanonkin. :) Kokeilin ihan uutta reseptiä ja tapaa tehdä kakku. Koristelunkin tein minulle uudella tavalla. Siitä tuli hienoin kakku mitä oon koskaan tehnyt! Satumetsä-teema tuntui heti kivalta idealta, ja kakun päälle yhden kynttilän lisäksi tuli Kinuskikissalta bongatulla koristeluidealla toteutettu kuusimetsä. Päällystin vihreällä marsipaanilla kuusiksi sopivaksi muotoillut jäätelövohvelit ja sirottelin päälle tomusokeria. Metsäneläimet löytyivät kaupasta. :) 


Päällystin kakun sokerimassalla ja siitä tuli kuin lumipeite kakun päälle. Tomusokerilla sai utuisuutta kakun pintaan ja eläimet näyttivät söpöiltä siinä päällä. Koristelu oli tosi yksinkertainen, mutta kaunis. Marsipaani-vohvelikuuset oli sympaattiset! :) 
Pikkuinen sai paljon lahjoja ja niitä innolla avattiin ja kovasti leikittiin. Paketeista paljastui nättejä vaatteita, tekemäni tilkkupeitto, ihana vauvanukke joka oli heti tytölle supermieluisa, muitakin leluja, taaperokärry jonka avulla tyttö lähti kävelemään jo synttäripäivän iltana, mainio leivontasetti ja ihana essu, sienijakkara (!!), ja kankaita ompeluksiin tyttöä varten. Oli niin tapahtumarikas päivä, että päiväunille ei ollut helppo nukahtaa. Yöunet maistuivat hyvin juhlapäivän jälkeen kuitenkin. Ihana päivä! 

Meijän laps on nyt 1-vuotias, taapero, iso tyttö... Meijän vauva. Vauva hän on vielä. :) Äitinä tämä herättää mulle paljon tunteita ja muistoja yhteisestä ensimmäisestä vuodesta lapsen kanssa ja äitiydestä, äidiksi kasvamisesta. Vau. 


Ohjeet kakkuihin: 
Vegekakku: http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku-maidoton-munaton-gluteeniton-vegaani/ 
Valkosuklaa-karpalo sacher: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/karpalo-valkosuklaasacher 
Juustokakku oli varmaan tehty tätä Leilan reseptiä mukaellen: http://www.leila.se/new-york-blueberry-cheesecake--/english/recipes/pastries/index1,71.htm?id=2097

4 kommenttia:

 1. <3 tehdään kakkua sitte teijänki kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita kuvia! Tuo kakku on kyllä superihana. Täällä jo mietitään, minkälaisen kakun minä tekisin yksveelle elokuussa... Ja mekkokin on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos! Pienokaisen synttärien järjestäminen taitaa olla sielläkin hartaasti valmisteltava juttu? :)

   Poista