keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Syntymäpäivämekkonen

Halusin ommella tytölleni syntymäpäiväksi nätin mekon. Sellaisen, joka säilyy muistona ja jonka voi kaivaa kaapista ihasteltavaksi ja hypisteltäväksi välillä ja silloin voidaan ihmetellä, että "Näinkö pieni sinä Taimityttönen olit silloin 1-vuotiaana?". :D Tietenkin valokuvaakin varten ajattelin sen olevan hyvä ja nätti. 

Materiaaliksi valikoitui kangaskauppareissulla palalaarista sattumalta vastaan tullut vihreä pellavakangas. Otin sen mukaani, koska tykkään pellavasta sen tunnun, fiiliksen ja tyylin vuoksi. Kankaan värikin miellytti silmää. Pellava laskeutuu kauniisti, on sopivan rento, mutta silti siisti ja sopii moneen tilanteeseen. Mietin siitä ensin jotain toppimaista tunikaa itselleni tai ehkä jotain lapselle. Mietin aika pitkään, että millaisen mekkosen tytölle tahtoisin tehdä ja mistä kankaasta, 1-vuotis -mekko kun ei ole oikeastaan mikätahansa mekko. Lopulta silityslaudalla pinossa oleva viikattu pellavapala halusi tulla tytölle mekoksi ja se riitti juuri hyvin. Pellava on aina ihana pellava, ei sitä sen kummempia tarvii. :) 

Siitä tuli tällainen keijumekko. :)


Kuvassa mekkonen on vähän ryppyinen juhlien ja valokuvauksen jäljiltä, mutta rypyt oikeastaan tietenkin kuuluvat pellavakankaan luonteeseen. En siksi lähtenyt silittämään nyt...


Suunnittelin ja ompelin mekon itse oman mielen mukaisesti. :) Olkapäille halusin söpöt rusetit, jotka avaamalla mekon voi pukea päälle. Tässä mekossa ei ole vetoketjuja tai nappeja. Tikkasin helman ja miehustan reunat useampaan kertaan, ajattelin että on kivan näköinen niin. Takaa mekon helma on hieman pidempi kuin edestä. Koristukseksi leikkaussaumaan ompelin kirpparilta löytyneen pitsin ja lasihelmen laitoin vielä kimaltamaan koristerusettiin mekon selkämykseen.  

Rakkauvella tehty :) 

6 kommenttia:

  1. Kaunis mekko! Pellava on ihana materiaali lastenkin vaatteisiin. Täytyypä tämä blogisi ihan laittaa muistiin omaan blogiluetteloon, on sen verran kivan oloinen, että haluan jatkossakin täällä vierailla :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi!! Ja pisteet vielä siitä kun olet suunnitellutkin tämän itse! Kertakaikkisen kaunis. Helmi ja pitsi sopii tosi kivasti pellavaan. Mekko on Taimille varmasti tosi ihana muisto. Ehkä hänkin pukee sen omalle tyttärelleen yksivuotispäivänä... :)

    VastaaPoista